News

Introductie BlijvendinBalans

BlijvendinBalans is een e-coach programma voor mensen met overgewicht en obesitas. Het helpt deelnemers geheel zelfstandig om een gezonde leefstijl en een gezond gewicht te bereiken. Het online programma is ontwikkeld met deskundigen van LIMIS en met expertise van onder andere psychologen, di√ętisten en bewegingsexperts. Het heeft daarmee een professionele basis. De focus van BlijvendinBalans is gedragsverandering; het is geen dieet.

Maatwerk

Uniek is dat het programma echt maatwerk biedt. Met een aantal vragenlijsten, wordt een profiel van de deelnemer gemaakt. Gecombineerd met het eet- en beweeggedrag worden er specifieke adviezen gegeven. Wanneer de deelnemer te veel afwijkt van de doelstellingen wordt er online contact gelegd. Het is dus een interactief en adaptief programma (kunstmatige intelligentie).

Het blijft leuk

De deelnemer kan online in contact komen met andere deelnemers. Dat is goed voor de motivatie en het delen van ervaringen. Het programma wordt leuk en uitdagend gehouden met een startpagina waar steeds weer nieuwe berichten op staan. Maar er kunnen ook educatieve serious games gespeeld worden.

Bijna de helft te dik

Overgewicht is een groot maatschappelijk probleem en leidt onherroepelijk tot gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en gewrichtsproblemen. De doelgroep is zeer omvangrijk. Bijna de helft van de volwassen Nederlandse bevolking heeft overgewicht. Alleen in Friesland gaat het al om ongeveer 180.000 mensen.

e-Prox

BlijvendinBalans is ontwikkeld door e-Prox b.v., onderdeel van Stichting LIMIS, een in het Medisch Centrum Leeuwarden gevestigde onafhankelijke stichting, gericht op zorginnovaties.
Kijk voor meer informatie of om aan te melden op BlijvendinBalans.nl